بازدید هیاتی متشکل از تجار و نمایندگان ارشد شرکت‌های حمل و نقل لجستیک کشور روسیه از امکانات و توانمندیهای بنادر تجاری کشور

به گزارش روابط عمومی شرکت مهندسی حمل ونقل پتروشیمی یک هیات ۲۶ نفره متشکل از تجار و مدیران شرکت‌های حمل و نقل لجستیک روسی با محوریت و هماهنگی شرکت جهان دنیز کالا که یکی از شرکت های زیر مجموعه شرکت مهندسی حمل ونقل پتروشیمی می باشد ، با حضور در بنادر تجاری کشور از جمله بندر شهید رجایی ، بندرماهشهر ، بندر امیرآباد ، اینچه برون ، بندرآستارا از مزیتها و فرصتهای سرمایه گذاری در این بنادر کشور آشنا شدند.

هدف این مدیران آشنایی با ظرفیت‌های کشور ایران جهت صادرات و واردات و همچنین تقویت کریدور شمال - جنوب و نیز توسعه مبادلات تجاری و ترانزیتی هند، آسیای جنوب شرقی از طریق بنادر ایران به روسیه از مهمترین اهداف این بازدیدها می باشد.

دکتر یاسری

همچنین این هیات روسی در همایشی که تدارک دیده شده بود در هتل استقلال تهران با حضور جناب آقای دکتر افندی زاده معاونت حمل ونقل وزیر راه و شهرسازی ، جناب آقای اسلامی عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ،  جناب آقای دکتر بیات ترک ، معاون توسعه بازار کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ، جناب آقای دکتر یاسری ، مدیرعامل شرکت مهندسی حمل ونقل پتروشیمی و جمعی از مدیران دولتی از جمله گمرک و بانک مرکزی و همچنین مدیران عامل شرکتهای مدعو حضور یافتند.

در این نشست ابتدا جناب آقای دکتر یاسری، ضمن خیر مقدم به مدعوین و تقدیر و تشکر از جناب آقای دکتر افندی زاده ، معاون محترم وزیر راه و شهرسازی که از طرف وزرات راه و شهرسازی در این همایش حضور داشتند ، نسبت به معرفی شرکت مهندسی حمل ونقل پتروشیمی با 30 سال سابقه فعالیت و بیان توانمندیها ، تجهیزات ، امکانات ، توان فنی و اجرایی آن پرداخت و سپس نسبت به معرفی شرکتهای تابعه  از جمله تعداد سهام متعلقه به شرکت و فعالیتهای تخصصی آنها اشاره نمودند.

دکتر افندی زاده

 

سپس جناب آقای دکتر افندی زاده معاونت محترم راه و شهرسازی در جایگاه قرار گرفته با بیان این نکته که در شرایط کنونی ، موقعیت بسیار خوبی حاصل شده

 است که دو کشور ایران و روسیه و همچنین کشورهای آسیای میانه با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران که اتصال به دریاهای آزاد دارد ، بتوانند از توانمندی های همدیگر در جهت توسعه مسائل اقتصادی به بهترین نحو استفاده کنند .

ضمناً ایشان فرمودند:

- در طی نشستی که در ماه آوریل بین هیات ایران و روسیه برگزار شد 10 میلیون تن کالای ترانزیت تا پایان سال 2023 به عنوان هدف قرار گرفت و درخصوص حمل ونقل ریلی ، ترکیبی ، دریایی و  جاده ای اهدافی برای کشور مشخص شد. 

- در نشست سه جانبه ایران ، روسیه و آذربایجان برای مسیر آستارا به بندرعباس 15 میلیون تن کالای ترانزیت تا سال 2030 پیش بینی شده است. 

- با توجه به توافق سه کشور مذکور قرار شد در آستارا مرکز لجستیکی بسیار بزرگی احداث تا بتوان مسائل مربوط به اپراتوری عبور 15 میلیون تن کالا را انجام داد.

- حدود 270 میلیون تن ظرفیت سالانه ی بنادر شمالی و جنوبی کشور می باشد .

- طبیعتاً حجم زیادی از جابجایی کالاها چه در رابطه با واردات و چه صادرات از مسیر جاده ای صورت میگیرد و در حمل ونقل جاده ای هم باید تلاش فراوان صورت گیرد تا مشکلات مرتفع گردد دراینخصوص با هماهنگی کشور روسیه قرار شد موانع برداشته شود ، کاهش زمان تاخیر ، کاهش هزینه ها ، برقراری سیستم الکترونیکی در جهت عبور کالاها از گمرک می تواند از اهداف دو کشور باشد.

دکتر اسلامیسپس در این نشست جناب آقای دکتر اسلامی ، عضو هیات عامل و معاون امور بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی ، مطالبی بشرح ذیل را بیان داشتند :

- کل تجارت دریایی که در دریای خزر اتفاق می افتد حدود 35-30 میلیون تن می باشد ، ظرفیت بخش دریایی بنادر کشور بیشتر از ظرفیتی است که در حال حاضر وجود دارد.

- بحث مهم فرآیندهای حمل کالا از طریق بنادر ، از طریق مسیر ایران و در نهایت از طریق جنوب کشور است ، آشنایی با فرآیندها ، ظرفیت ها ، امکانات و گفتمانی که به نوعی امکان کار مشترک را فراهم کند ضروری است .

- دو پارامتر زمان و هزینه در ترانزیت کالا  مهم و حیاتی هستند ، مطالعات نشان می دهد که مسیر ایران همیشه مسیر مطلوبی برای حمل کالاهای ترانزیتی می باشد .

- ما دربخش دریایی و بندری این آمادگی را داریم که هر نوع کمکی که می تواند به تصمیم شرکت های خارجی برای حمل کالا از ایران منجر شود را انجام دهیم .

- طی قراردادی با کشور هند برای توسعه ظرفیت چابهار در حال نهایی سازی هستیم ، ظرفیت این بندر به حداقل 12 میلیون تن در سال ارتقا پیدا خواهد کرد.

- در پایان از شرکت مهندسی حمل ونقل پتروشیمی وشرکت جهان دنیز کالا که چنین گردهمایی را فراهم کرده اند تشکر کرده و  ابراز امیدواری نمودند که این جلسات بیشتر و بیشتر شده و در نهایت منتج به افزایش همکاری بین کشورهای منطقه و ایجاد ارزش افزوده برای شرکتهای فعال در این زمینه گردد .

- در پایان آقای مهندس حسن زاده ، مدیرعامل شرکت جهان دنیز کالا  ، ضمن تشکر از حضور مدیران ارشد دولتی و تجار و شرکتهای توانمند لجستیکی در این همایش ، نسبت به معرفی     توانمندی ها و تجارب ، تخصص و توان فنی مجموعه خود بشرح ذیل گزارشی ارائه نمودند :

اهم توانمندی های شرکت جهان دنیز کالا :

 حمل کانتینری به کلیه بنادر آسیا ، اروپا و آفریقا

-  اجاره کشتی چارترینگ جهت کالای صادراتی – وارداتی (فله – شیمیایی)

-  ارائه خدمات لجستیک انبار به انبار  ، پروژه های حمل سنگین دریایی و زمینی ، حمل های ترکیبی

-  خدمات امور گمرکی (ترخیص قطعی ، ترانزیت خارجی ، ترانزیت داخلی و مناطق آزاد)

-  اجاره انواع کشتی برای کالاهای فله در اندازه های مختلف(Handy Size ,Panamax (Cape Size ,Handy Max ،  کالاهای عمومی، پروژه ایی و کشتی های ویژه حمل خودرو(Ro-Ro)

-  اجاره Bare Boat و اجاره سفری کشتی ها

-  دارای جدیدترین اطلاعات در زمینه صادرات , واردات و اوضاع بازار برای مالکان کشتی ها

-  تامین بهترین نرخ برای مالکان کشتی و اجاره کنندگان برای تخلیه ، بارگیری و تحویل مستقیم در مقصد نهایی

در این همایش همچنین چند نفر از تجار و مدیران شرکت های لجستیکی سخنرانی نموده و نسبت به معرفی توانمندیهای شرکت های خود پرداختند و از برگزار کننده این گردهمایی تشکر و قدردانی نمودند.

این همایش با محوریت شرکت مهندسی حمل و نقل پتروشیمی و راهبری شرکت جهان دنیز کالا  برگزار گردید .